Skip to main content

Pavo Čeko i Niko Pavić povratnici u Kamešnicu

Nekoliko dana prije početka prvenstva vam predstavljamo naše prvo pojačanje za sezonu 19/20, a to je, svima dobro poznati, Pavo Čeko! Prije godinu i pol napustio je Kamišare i otišao u OSK Otok, gdje se zadržao samo jednu polusezonu, pa se tako prošlo ljeto pridružio livanjskom Troglavu.

U jednogodišnjoj epizodi u Livnu je postigao osam pogodaka, a čak dva je postigao upravo nama, jedan na Zgonima i jedan na Bilom Polju. Da mu zabijanje golova nije strano, Pato je to dokazao u sezoni 2015/16, kada je braneći boje Kamešnice s 25 golova bio najbolji strijelac Druge lige Jug, a iste godine je dobio nagradu najboljeg sportaša Livna. Pojačanje u svakom smislu te riječi. Dobro došao nazad, Pavo!

Pavo Čeko

Drugo pojačanje za narednu sezonu je isto tako ime poznato navijačima Kamešnice, a riječ je o Niki Paviću – Škecu! Radi se o još jednom bivšem Kamišaru, koji nam se pridružuje također iz Troglava u kojem je igrao samo jednu sezonu. Niko je od ljeta 2011. godine (od kada se prati evidencija) odigrao 133 utakmice za klub s Bilog Polja, primarna pozicija mu je centralni branič, a jako dobro se snalazi na lijevoj strani, bila to krilna ili obrambena pozicija. Neupitno je da će Škec biti pojačanje za trenera Sučića, koji će ove godine imati slatke muke prilikom biranja sastava. Dobro nam došao natrag!

Niko Pavić – Škec

Komentari

comments