Skip to main content

Nogometni klub “Kamešnica” Podhum

Nogometni klub “Kamešnica” Podhum osnovan je 1972. godine od grupe entuzijasta iz Mjesne zajednice Podhum (Općina Livno). Iako klub u početku svoga djelovanja nije raspolagao primjerenom sportskom infrastrukturom okupljao je veliki broj volontera te mladih koji su nastojali živjeti sportski život.

S ciljem poboljšanja sportskih uvjeta NK Kamešnica sada već davne 2002. godine započinje projekt izgradnje „ŠPORTSKO-REKREACIJSKOG CENTRA KAMEŠNICA“ koji uključuje izgradnju nogometnog igrališta, klupskih prostorija te ostalih popratnih sadržaja. Do danas je urađeno mnogo no ipak se svake godine nastoji dio sredstava uložiti u sportsku infrastrukturu te na taj način djeci i mladima pružiti još kvalitetnije uvjete rada.

NK Kamešnica danas okuplja oko stotinjak djece i mladih koji se natječu u različitim ligama te postižu zapažene rezultate. Klub ima i stabilnu seniorsku momčad koja se natječe u 2. nogometnoj ligi FBiH duži niz godina.

Budući da smo od općinskog središta udaljeni 15 kilometara te da je Kamešnica jedini sportski klub koji radi i ima sjedište u Mjesnoj zajednici Podhum držimo da je rad kluba jedan od prioriteta ovoga buškoblatskog kraja i Općine Livno.

Važno je napomenuti da NK Kamešnica od svojih početaka funkcionira isključivo na volonterskom principu koji se njeguje i danas. Nitko od članova uprave i ostalih klupskih tijela za svoj rad ne prima nikakvu novčanu naknadu.

Komentari

comments