Skip to main content

8. KOLO: Trener Sučić herojski obranio penal i osigurao bod Kamešnici u derbiju s Troglavom

Kada ste pročitali ovaj naslov “Trener Sučić herojski obranio penal i osigurao bod Kamešnici u derbiju s Troglavom” možda ste pomislili da se radi o grešci. Pa valjda bi trebalo pisati “Vratar Sučić…” a ne “Trener Sučić…” no ipak nije riječ o grešci, naslov je dobro napisan.

U nedjelju se na Zgonima igrao susret 8. kola Druge lige FBiH – Jug i gradski derbi između Troglava 1918 i Kamešnice koji je završio nerjšenim rezultatom 1:1 i podjelom bodova između ove dvije ekipe.

U dosadašnjih nekoliko godina u međusobnim susretima u pravilu je uspješnija bila ekipa Kamešnice no smatralo se da će u ovom susretu Troglav napokon prekinuti negativni niz protiv Kamešnice iz razloga što puno bolje stoji na tablici te zbog prelaska nekoliko najboljih igrača Kamešnice (Čeko, Krezo i Pavić) upravo u Troglav 1918.

Osim navedenog Kamešnica je bila oslabljena i neigranjem nekoliko bitnih igrača što zbog crvenih kartona što zbog ozljeda. Najveći problem predstavljala je pozicija vratara jer je prvi vratar Mateo Miočević bio odsutan zbog smrtnog slučaja u obitelji dok je rezervni vratar bio odsutan zbog poslovnih obaveza.

Naizgled bezizlazna situacija za Kamešnicu i sve osim poraza graničilo bi s nemogućim.

No kad je najteže prepoznaju se junaci, a u ovoj utakmici to je zasigurno trener Kamešnice Branko Sučić.  Prvo je sjajno postavio taktiku na terenu, prepustivši Troglavu loptu i čekajući svoju priliku. Zatim je prvi put u životu navukao vratarske rukavice i kao pravi vođa stao na gol  i ušao u povijest bar što se tiče našeg regionalnog nogometa.

Ovaj čin vjerojatno je ohrabrio igrače Kamešnice koji preko mladog Mate Omazića u 50. minuti dolaze do vodstva od 0:1.

Stečeno vodstvo Kamešnica je uspješno čuvala sve do 88. minute kada je snove o osvajanju sva tri boda sa Zgona srušio napadač Troglava 1918 Pavo Čeko, bivši dugodgodišnji igrač Kamešnice.

U 93. minuti dogodio se događaj koji će prisutni navijači i igrači obje ekipe dugo pamtiti. Naime, sudac svira penal za Troglav 1918. Trener Zlatko Čondrić za izvođača bira Bartulicu, jednog od najboljih igrača cijele Druge lige FBiH dok s druge strane na gol staje trener Kamešnice Branko Sučić.

Ishod vam je iz naslova već poznat, trener Sučić je obranio penal i osigurao svojoj ekipi vrijedan bod!

Izjavu trenera Branka Sučića za Radio Livno poslušajte ovdje.

 

Komentari

comments